Followers

Wednesday, November 11, 2009

Abu Hasan, Kota Seputih tidak diiktiraf

Speaker DUN Kedah, Datuk Dr Abdul Isa Ismail tidak mengiktiraf Datuk Abu Hasan Sarif sebagai ADUN Kota Seputih. Justru itu beliau telah membatalkan surat jemputan kepada Abu Hasan Sarif. Ini bermakna Abu Hasan tidak boleh menghadiri sudang DUN Kedah Selasa ini kerana sidang DUN itu tidak kena mengena dengannya.

Speaker DUN Kedah tidak mengiktiraf Abu Hasan kerana beliau gagal hadir dua kali berturut-turut pada sesi DUN lalu tanpa kebenaran. Dalam maksud lain tanpa kebenaran; pontenglah !

Tegas Speaker DUN Kedah, pendiriannya mengenai hal itu jelas kerana berpendapat ia menyalahi Perkara 51 Undang-Undang Tubuh Kerajaan Kedah. Tegas Speaker lagi jika ADUN kerajaan Kedah juga terlibat dalam hal seperti itu, tindakan sama akan diambil.

YB UMNO ponteng dan itulah dia akibatnya jika ponteng macam segelintir budak sekolah. Dan psti Najib tidak akan menghukum YBnya yang ponteng ini. Untuk mempertahankan YB ponteng ini macam-macam alasan akan dikeluarkan sekejap lagi oleh pihak UMNO/BN. Tak percaya tunggu. Parti auta akan sentiasa mengauta alasan ponteng YB nya. SPR telah mula mengautakannya dulu.

Kepada UMNO, terima sahaja tindakan Speaker DUN Kedah dan arah SPR buat PRK Kota Seputih kerana saat ini 'PAS telah retak beribu' seperti didakwa media UMNO/BN dan oleh sebab itu UMNO akan berkemungkinan besar menang mudah! Suruh SPR buat PRK Kota Seputih segera !!!!!

No comments: