Followers

Wednesday, October 07, 2009

Isa bukan segala-galanya buat pengundi Bagan Pinang !

Nampaknya Isa Samad yang dikatakan UMNO/BN calon popular di Bagan Pinang mulai panik dan terdesak. Isa mulai meraban apabila 'ditembak' oleh peluru PAS melalui Naib Presiden Salahuddin Ayub.

Isa telah panik kerana bimbang orang Melayu luar bandar di Bagan Pinang telah mulai nampak dan kenal siapa Isa dan faham cara poltik UMNO yang sebenarnya, setelah kempen penerangan PAS mulai difahami oleh rakyat. Nampaknya pengundi-pengundi Melayu di Bagan Pinang mulai berani untuk menerima pemikiran politik yang lebih terbuka dan realistik dari mendengar cakap-cakap yang berdegar-degar tetapi tiada memberi makna kepada kemajuan dan tamadun bangsa Melayu.

Dalam keadaan panik Isa mulai marah-marah kepada Salahuddin Ayub lalu cuba 'menembak 'Salahuddin dengar peluru kosong yang hanya kuat bunyinya tetapi tidak menepati sasaran. Isa kata Kubang Krian kawasan Salahuddin lebih mundur dari Teluk Kemang. Itulah kebanggaan Isa yang langsung tidak berasas dan bukan hujah yang mampu mempertahankan kerusakan integriti dirinya.

Sama ada di Kubang Krian atau di mana-mana di Kelantan inilah jawapan buat Isa dan mana-mana pemimpin UMNO yang masih kekal berlagak 'sombong' dan 'bangga diri' tidak bertempat. Semoga jawapan ini menyedarkan seluruh rakyat bahawa Isa bukan segala-galanya untuk penduduk di Bagan Pinang. Isa sebenarnya tiada apa-apa melainkan kes rasuah politik wang dalam UMNO yang beliau pernah terlibat.

No comments: