Followers

Sunday, September 27, 2009

Raja Katak berbunyi semakin hodoh

Apabila Tok Guru Nik Abdul Aziz mengulangi pendirian bahawa Raja Katak perlu letak jawatan sebagai Ahli Parlimen kerana dilihat tidak sehaluan dengan parti PAS yang memberi tiket kepadanya bertanding di situ dalam pilihanraya yang lalu, Raja Katak bersuara dengan suara hodoh lagi busuknya, "Dia yang patut letak jawatan, dia dah lama jadi Menteri Besar, dia dah tua, sakit....dia yang kena letak jawatan, dan patut beri laluan pada orang baru."

Suara orang jenis UMNO walaupun dah disepak UMNO, yang perasan bagus tapi hodoh lagi busuk. Kata-kata yang sebenarnya penuh sombong dan penghinaan.

Raja Katak yang tak sedar diri ini, tak sedar bahawa tuanya Tok Guru hanya dari segi usia tetapi muda dan sangat segar serta up-to-date dari segi pemikiran dan tindakan politik. Tidak seperti Raja Katak yang nampak mungkin lebih muda dari segi usia berbanding dengan Tok Guru tetapi sangatlah tuanya dan primitifnya kepala otak dia dari segi pemikiran apa-apapun terutama pemikiran dan tindakan politiknya. Pemikiran yang hampeh !!

Raja Katak kata Tok Guru sakit. Amboi....amboi....amboi....tak sedar diri sekali lagi. Kalau sakitpun Tok Guru hanya sakit fizikal kerana usia fizikal yang tua tetapi Tok Guru tidak 'sakit jiwa' seperti Raja Katak !!

Antara tua fizikal tetapi pemikiran dan tindakan politik yang muda, segar dan relevan kepada semua jenis manusia DENGAN muda usia fizikal, tetapi tetapi tua, kolot, penipu dan jumud pemikiran lagi sakit jiwa, mana satu yang patut letak jawatan ? ONNGG....ONNGG...!!

No comments: