Followers

Friday, September 11, 2009

Pak Jib dah mula kena kutuk....!!

Sehari dua ni gegak gempita kaki tangan kerajaan dan golongan-golongan bukan kaki tangan kerajaan yang tertentu kerana apa yang disebut bantuan raya.

Antara sembang yang kedengaran antaranya;

Dulu masa Pak Lah PM ada orang UMNO kata Pak Lah patut letak jawatan kerana Pak Lah tak pandai urus ekonomi. Pak Lah bukan pakar ekonomi. Yang pakar ekonomi ialah Pak Jib kata mereka. Tapi dalam tak pandai Pak Lah boleh jugak bagi bonus sebulan gaji.

Pak Jib yang katanya bijak ekonomi akhirnya lebih pandir dari Pak Lah. Pak Jib tak mampu nak buat macam Pak Lah, walaupun Pak Jib selalu sebut " our economy is on the right track". Kaki tangan kerajaan, kumpulan sokongan sahaja yang dapat bantuan raya, itu pun RM500. Kumpulan yang lain tersengeh !

Yang kelakarnya kedengaran dalam sembang-sembang itu, RM250 bagi sebelum raya yang sebahagian lagi bagi bulan Disember. Empat bulan kemudian ! Kata seorang penjaga dari kumpulan sokongan , " Aku ni nampaknya lebih kurang taraf dengan pelajar yang dapat bantuan KWAMP RM240(Kumpulan Wang Amanah Murid Miskin).

Nampaknya Pak Jib dah mula dikutuk.

No comments: