Followers

Monday, September 07, 2009

Fahami Quran pacu utuhkan bangsa kata Najib !!

Datuk Seri Najib kata fahami dengan jelas inti pati Al-Quran penting dalam membantu usaha kerajaan membina sebuah negara yang utuh dan disegani melalui gagasan 1Malaysia.

Kata Datuk Seri Najib itu betul tapi Datuk Seri Najib sedar atau tidak apa yang dia cakap? Faham atau tidak apa yang dia kata ? Atau hanya untuk sedap berkata-kata ?

Tengok kiri tengok kanan, isteri sendiri tidak menutup aurat. Isteri sendiri bersentuh pipi dengan lelaki India. Akhlak anak macam mana ?

Alangkah bahagianya 1Malaysia kalau Najib dulu yang faham inti pati Al-Quran kerana:

Orang yang faham inti pati Al Quran tidak akan pecah amanah atau makan komesyen kapal selam. Orang faham inti pati Al Quran akan mengarahkan pembicaraan altantuya secara telus. Orang faham inti pati Al-Quran tidak akan buat khianat kepada kerajaan Pakatan Rakyat baik di Kelantan, Selangor, Pulau Pinang, Kedah apatah lagi di Perak. Orang yang faham inti pati Al-Quran akan menghukum ahli parti yang buat demontrasi provokasi kepala lembu berdarah. Orang yang faham inti pati Al Quran tidak membela SPRM dalam kes Beng Hock. Orang yang faham inti pati Al-Quran tidak akan membiarkan SPR menyeleweng kuasa seperti dalam kes Kota Seputih. Orang yang faham inti pati Al-Quran tidak akan terlibat sama sekali dalam rasuah pilihanraya. Dan orang yang faham inti pati Al-Quran MESTILAH CAKAP SERUPA BIKIN ! CAKAP BENAR DAN JANGAN GEMAR BERBOHONG !

Masalahnya Najib faham ke inti pati Al Quran bila Allah berfirman dalam Surah Al Maidah ayat 2 bermaksud: "Bertolong-tolonglah kamu dalam berbuat kebaikan dan taqwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan dalam perbuatan dosa dan permusuhan" ?


No comments: