Followers

Sunday, August 02, 2009

Syarat baru kerjasama: jaga perasaan orang UMNO

Nampaknya bagi Perdana Menteri Malaysia perasaan orang-orang UMNO lebih dahulu perlu dijaga berbanding perasaan seorang ulama yang meminpin sebuah negeri Melayu dalam Persekutuan Malaysia, yang Najib sendiri sebut ulama itu dalam ceramah UMNO, sebagai Tok Guru !

Syarat baru Najib untuk kerjasama antara kerajaan Pusat dengan kerajaan Negeri Kelantan ialah , jaga perasaan orang UMNO.

Nampaknya, perasaan rakyat yang bukan UMNO tidak ada nilai untuk dijaga kerana Malaysia ini hak UMNO tahu! Orang lain siapa hendak kata apa, kata, tetapi UMNO jangan kata, kerana perasaan orang-orang UMNO perlu dijaga !

Najib kata lagi "buatlah cara baik, buatlah cara menghormati orang lain."

Ayat indah orang-orang UMNO itulah dia. Kalau kena kepada batang hidung dia begitulah bunyinya. Kalau kena kat orang bukan main lagi dia....diculik, disorok diruntuhnya Kerajaan Pakatan Rakyat Perak secara tidak berperlembagaan. Speaker sah Perak, Sivakumar diusung dan dihumbannya secara kurang ajar. Itulah UMNO ! Kita perlu jaga hanya perasaan orang -orang UMNO !!! Pergi jahanamlah UMNO (Ulang kata Tok Guru ) !!!

Bahagialah orang-orang UMNO dapat parti yang pandai jaga hati orang-orang UMNO. Orang UMNO tak kisah tanah rezab Melayu berkurangan, Pulau Batu Putih dapat kat Singapura, ISA berlaku kejam dan zalim kepada orang yang tidak tentu bersalah dan orang-orang UMNO tak kesah anak-anak mereka jadi penghutang apabila tamat belajar. Orang UMNO tak kisah kualiti anak-anak Melayu merosot kerana kerana pemimpin UMNO mahir menjaga hati !!

Nampaknya habislah Kelantan, tiada kerjasama... selagi tidak menjaga perasaan orang UMNO (sebenarnya bukan 'orang UMNO' tetapi 'pemimpin UMNO' ) !!!!


Sabtu Ogos 1, 2009

PM minta Nik Aziz jaga perasaan Umno kalau mahu kerjasama

KOTA BAHARU: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak meminta Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjaga perasaan dan sensitif kepada anggota Umno jika mahu membentuk kerjasama antara kerajaan Kelantan dan kerajaan pusat.

Presiden Umno berkata, beliau mengucapkan kata-kata itu kepada Nik Abdul Aziz ketika Mursyidul Am PAS menyambut ketibaannya di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra hari ini.

"Ada peristiwa saya tidak duga... antara pemimpin yang sambut saya (di lapangan terbang) adalah tok guru Nik Aziz. Saya terima bila tok guru sambut saya dalam pada itu saya sebut kepada tok guru tolong jaga perasaan orang Umno. Tapi saya rasa tok guru faham apa yang saya maksudkan," katanya semasa berucap merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Kota Baharu di sini.No comments: