Followers

Tuesday, August 04, 2009

Ronnie Liu mencabar sensitiviti orang Islam

Ronnie Liu biadap jika benar beliau mengganggu usaha Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor mencegah orang-orang Islam minum arak. Sepatutnya sebagai Exco kerajaan PR yang menjaga urusan kerajaan tempatan, beliau perlu memberi tahu kepada peniaga berkenaan agar tidak sekali-kali menjual arak kepada mana-mana pelanggan Islam bukan membuat tindakan yang melukakan hati masyarakat di sekitar itu.

Jika Ronnie Liu benar-benar memahami pengharaman arak kepada umat Islam, beliau harus melakukan sesuatu secara bersopan bukan dengan cara mengarahkan majlis kerajaan tempatan tersebut memulangkan balik arak-arak yang dirampas. Tolong fahami sensitiviti umat Islam bukan semata-mata memikirkan untung rugi peniaga yang tidak bertanggungjawab itu sahaja.

Ronnie Liu, jika bukan merampas arak-arak itu, apakah tindakan yang patut kamu cadangkan untuk peniaga yang kurang adab itu tidak menjual kepada orang Islam ?

Jika ini perangai Ronnie Liu, dia benar-benar mencabar sensitiviti umat Islam. Gugurkan Ronnie Lie atau pecat sahaja jawatan exco YB yang menyusahkan ini.

No comments: