Followers

Tuesday, August 18, 2009

PRK Permatang Pasir: Wibawa calon UMNO 'tenat' !

Zahid Hamidi sudah sakit kepala sekarang. Calon pilihannya dengar ceritanya telah tidak dipersetujui oleh 65 % Ketua Cawangan UMNO dan kumpulan Pemuda UMNO Permatang Pauh yang berketuakan Cikgu Zaidi Mohd Said.

Wibawa Ruhaizad kian 'tenat' semenjak terdedah fakta yang menunjukkan bahawa dia telah tidak diiktiraf Peguam oleh Majlis Peguam Malaysia kerana satu kes yang membabitkan sejumlah wang dengan Persatuan Pekebun Getah.

Bertambah kusam wajah kewibawaan Ruhaizad untuk menjadi seorang wakil rakyat apabila katanya 65% Ketua cawangan dan Pemuda Permatang Pauh tidak menyokong Zahid dalam memilih Ruhaizad

Apakah pengundi Permatang Pauh mahu memilih Ruhaizad yang bersikap menganiayai UMNO. Sepatutnya sebagai ahli UMNO yang bertanggungjawab, Ruhaizad tahu akan keadaan kesnya yang mampu memberi implikasi yang besar dan berat kepada UMNO. Soalnya kenapa Ruhaizad tidak memberi tahu akan statusnya itu kepada Zahid dan Muhyiddin. Ruhaizad hanya mendiam kan diri! Apa maknanya itu ?

Kini belum habis tempuh kempen, Ruhaizad telah merupakan beban yang berat buat UMNO dan BN. Semua ini adalah 'kesilapan' Zahid !

Tapi awas dalam keadaan imej dan wibawa calonnya telah tercalar, UMNO akan buat apa sahaja yang mungkin tidak kita duga. Banyaklah pihak akan diperkudakannya.

No comments: