Followers

Thursday, August 13, 2009

Permainan politik UMNO melemahkan orang Melayu

Itulah cara UMNO berpolitik. UMNO sering menasihati orang lain jangan asyik berpolitik tetapi UMNO bagaikan ketam mengajar anaknya berjalan betul.

Sebaik pemergian Datuk Hamdan dan berlakukan PRK DUN Permatang Pasir salah sebuah DUN dalam parlimen Permatang Pauh, UMNO telah memulakan kempennya. Kempen UMNO yang bermula di Johor 'dirasmikan' oleh Timbalan Presiden UMNO yang biasanya akan mengetuai kempen-kempen pilihanraya kecil. Lontaran 'lembing' pengkhianat telah ditujukan kepada Ahli Parlimen Permatang Pauh yang akan terlibat secara langsung dalam PRK Permatang Pasir nanti.

Tok Guru Nik Abdul Aziz kata UMNO serang peribadi yang merupakan satu bentuk kempen yang sangat tidak bermaruah. UMNO yang kononnya sering marah kalau orang menghina Islam telah menunjukkan akhlaq Islam yang terburuk setiap kali berkempen pilihanraya.

Nampaknya UMNO mengajar kempen seperti itu. Bagaimana kalau sekiranya Pakatan Rakyat sebutkan isu Altantuya dalam kempen mereka nanti dan menggelar Najib-Rosmah Kejam untuk mengimbangi isu Anwar Pengkhianat? Atau Pakatan Rakyat kempenkan isu Muhyidin Pengkhianat Johor untuk mengimbangi isu Anwar Pengkhianat ?

Jika itu dilakukan sudah pasti SPR akan bingkas bangkit menyelamatkan UMNO yang kian tenat. Tetapi tengoklah nanti, isu Anwar Pengkhianat akan menjadi antara isu utama kempen UMNO di Permatang Pasir. SPR pasti buta dan bisu jadinya.

Itulah UMNO/BN, adil hanya untuk mereka untuk orang lain persetankan !

Sesungguhnya permainan politik UMNO telah melemahkan Tamadun Melayu.

No comments: