Followers

Monday, August 17, 2009

Khairy, Hantu dan Pak Turut

Waah...Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda UMNO yang tidak diberi jawatan menteri menyeru ahli-ahli PAS agar jangan menjadi Pak Turut kepada pemimpin-pemimpin PAS.

Nak tergelak aku !!

Dah... kalau tak jadi Pak Turut pemimpin PAS, hendak jadi Pak Turut Khairy ? Minta dijauhkan Allah !! Jadi Pak Turut Muhyiddin? Minta sisih !! Jadi Pak Turut Najib yang 'turut 'Rosmah,? Ya Allah jauh kan aku dari bala ini !!

Woih.....Khairy, tengok ni siapa sebenarnya yang dipaksa jadi Pak Turut; ahli UMNO atau ahli PAS:

Bekas ketua cawangan Umno Bukit Bendera Mentakab, Pahang, Datuk Alimudin Syawal mengesahkan beliau telah keluar dari Umno untuk menyertai PKR.

Kata Dato Alimudin Syawal, beliau bertindak keluar Umno kerana "tidak wujud ruang demokrasi dalam Umno". (kena jadi Pak Turutlah tu!)

"Saya dukacita, kebebasan bersuara tidak ada dalam Umno. Kalau dikongkong, (maka) tidak guna jadi ahli," katanya. (ahli Pak Turutlah tu!)

"Sudah dua kali - tahun lalu dan tahun ini - bahagian tidak memberi peluang kepada ahli berucap (dalam mesyuarat bahagian). Ahli sepatutnya mengusulkan apa yang mereka tidak puas hati. (ahli dipaksa jadi Pak Turutlah tu!)

"Oleh kerana tidak ada peluang, apa guna saya berjuang dalam Umno. Nak bersuara tak boleh, apa gunanya," tambahnya. ( Kena jadi Pak Turut lagi!)

"Tetapi, Umno bahagian mesti memberi peluang (kepada ahli) memberi idea baru. Sindrom 'angguk, kipas' tak ke mana," katanya. (Angguk, kipas, tak ada peluang berucap....Pak Turutlah tu Khairy oi !!!

Kerana tak tahan jadi Pak Turut UMNO lah tu Datuk Alimudin masuk PAS !! Khairy...Khairy....jangan mengigau di siang hari....hantulah ....pak turut lah......kan malu sendiri atau memang tak ada ......malu..... !

Kata dulang paku serpih, kata orang ahli UMNO-lah sebenar-benar Pak Turut termasuklah si Khairy!

Cubalah Khairy tak jadi Pak Turut, kita tengok ke mana Khairy akhirnya !!

No comments: