Followers

Monday, August 17, 2009

Jangan serang peribadi calon UMNO, calon PAS tak apa !!

Katanya berjuta ahli! Pilih punya pilih, terjumpa Rohaizad. Orangnya muda, peguam pula tu. Maka keluarlah di akhbar pengampu; Permatang Pasir-Peguam lawan Peniaga. Kalau di Manik Urai dulu keluar tajuk besar, Profesional lawan Peraih Ikan !

Sebaik terpilih tiba-tiba ada orang terutama di Permatang Pasir, ternampak pulak 'bintik-bintik hitam' pada Rohaizad. Maka berjam-jam pula Zahid menjelaskan akan 'bintik-bintik hitam' itu. Dan Rohaizad pula awal-awal mengatakan bersedia untuk membela diri dia tidak ada 'bintik-bintik hitam'!

Rohaizad kini teruji kerana rakyat Permatang Pasir pasti tertanya-tanya bolehkah Rohaizad memegang amanah rakyat ? Isu ini kini menserabutkan pemikiran Zahid Hamidi lantas memberitahu orang-orang PAS akan pesanan Tok Guru Nik Aziz jangan serang peribadi, tak baik!
Kata Zahid, saya walaupun bukan orang PAS akur dengan nasihat Tok Guru Nik Aziz itu.

Maknanya, maksud Zahid, dalam kempennya UMNO tidak akan serang peribadi.

Begitulah baiknya cara UMNO berkempen!! Huhuhu....! Di Manik Urai dulu UMNO mulakan kempen dengan ayat semacam merendah-rendahkan Abe Uji, konon hanya peraih ikan! Mana boleh lawan Profesional UMNO! Bagi UMNO, ini bukan serangan peribadi, cuma hina sikit saja !

Muhyiddin dalam sibuk-sibuk menonjol diri, telah melaungkan Anwar Pengkhianat di saat hendak diadakan PRK Permatang Pasir salah sebuah DUN dalam Parlimen yang Anwar wakili. Maka ramailah ahli-ahli UMNO yang memang pak turut dan mak turut itu melaung sakan, Anwar Pengkhianat! Ini pun bukan serangan peribadi, cuma nak berlatih sorak buat sambut hari merdeka 31 Ogos !!!

Sebab apa bukan serangan peribadi sebab UMNO yang kata !

Rosmah Mansor buat laman web guna kemudahan kerajaan, Rohaizad sebagai peguam disenarai hitam kerana ada kes dengan Koperasi Pekebun Kecil Getah Pulau Pinang..ha itu serangan peribadi!!
Sebab apa itu serangan peribadi, sebab Pakatan Rakyat yang kata!!!

Demikianlah adanya, antaranya, akan maksud serangan peribadi tu!!!!

No comments: