Followers

Tuesday, August 04, 2009

Hoi..Pro ISA minta PDRM ISA-kan Tn Syed, Anwar, TG HJ Hadi dan Kit Siang !


Kumpulan pro-ISA menggesa polis supaya menahan pengerusi Gerakan Mansuhkan ISA (GMI), Syed Ibrahim Syed Noh serta tiga pemimpin pembangkang, termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, ekoran penganjuran demonstrasi besar anti-ISA Sabtu lalu.

Selain Syed Ibrahim dan Anwar, mereka juga menggesa polis menahan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang serta pemimpin popular DAP, Lim Kit Siang.

Gesaan itu dibuat oleh Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (Magaran) - gabungan lebih 50 NGO yang menyokong Akta ISA.

Penasihat Undang-undang Magaran, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz berkata, keempat-empat individu itu patut ditahan di bawah ISA kerana mengamalkan "keganasan terancang" ketika menganjurkan perhimpunan mansuhkan akta itu kelmarin.

"Saya mendesak polis, kenapa polis kena takut (menahan)? Tugas polis menjaga orang awam seperti kami. Kami hendak berniaga, hendak jual jambu, buat burger, bawa teksi.

"Polis kena jaga kami, bukan memberi muka kepada Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya dalam GMI. Tangkap mereka ini! (Ini) hak kami," kata Mohd Khairul Azam dalam sidang media di ibu negara petang ini.

Huhuhu.... takut !!

Penasihat undang-undang Magaran ( Meragam kot ?) minta polis tahan ISA tokoh-tokoh Pakatan Rakyat tersebut kerana katanya menganjurkan "Keganasan Terancang".

Hehehe...nak tergelak aku.

Semua yang luka-luka bengkak masa demonstrasi hari itu kerana kena 'belasah' dek Anwar, Hj Hadi dan Kit Siang bersama Tn Syed ! Begitulah hebatnya mereka ini melakukan 'Keganasan terancang' yang lebih hebat dari Keganasan c4.

Kerana 'keganasan terancang' Anwar, Hj Hadi, Kit Siang dan Tn Syed yang mengalahkan keganasan C4-lah maka Penasihat undang-undang Magaran tidak boleh jual jambu, buat burger dan bawa teksi. Kesian !

Pro-ISA minta ISAkan perancang 'keganasan terancang' demonstrasi rakyat, perancang keganasan C4 macam mana ?


No comments: