Followers

Thursday, August 13, 2009

Hisham kan ada di situ...

Hahaha.....hahaha.....hahaha....

Undian KDN: Pro-ISA menang

Selepas dilanda kontroversi, akhirnya undian portal berita Kementerian Dalam Negeri (KDN), yang berakhir tengah malam tadi, melegakan mereka yang pro-Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Sebanyak 58 peratus atau 23,850 respons mengundi menyokong ISA "diteruskan dengan semakan" seperti dijanjikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Hanya 42 peratus atau 17,399 respons mahu akta kontroversi itu "dimansuhkan" bagi soalan keempat "Apa yang anda mahu dari ISA?" (lihat carta pertama), satu daripada dua soalan yang didakwa diseleweng akibat lonjakan mendadak dan luar biasa kelmarin.

Pada jam 4 petang 10 Ogos, hanya 1,333 respons mahu ISA disemak semula tetapi melonjak 1,069 peratus kepada 15,590 respons pada 1.45 petang semalam (lihat carta kedua).

http://malaysiakini.com/bm/

Keputusan undian ISA KDN dimenangi oleh apa yang dikatakan pro-ISA tidak memeranjatkan pun. Tidak memeranjatkan kerana Hishamuddin Hussin menterinya.

Siapa tak tahu Hishamudin Husin semasa di Kementerian Pelajaran dulu. Setiap tahun keputusan peperiksaan awam PMR, SPM dan STPM meningkat. Tak pernah turun kerana mantapnya PPSMI!

Sebaik Muhyiddin pegang Kementerian Pelajaran dipecahkan tembelang Hishamuddin, rupa-rupanya keputusan peperiksaan tersebut merosot setiap tahun kerana Dasar PPSMI.

Jadi tak usah peliklah keputusan undian itu begitu kerana Hisham keris kan ada di situ!!!

No comments: