Followers

Monday, August 10, 2009

Hebat UMNO Johor melaungkan Anwar pengkhianat dalam keadaan Melayu Johor bakal tenggelam dan lemas dalam Wilayah Iskandar !

Puak-puak UMNO memang tidak habis-habis buat kerja membazir. Banyak lagi kerja yang patut dilakukan untuk mempejuangkan hak Melayu tetapi mereka masih dibuai mimpi. Kata orang asyik berpolitik, mereka sebenarnya ketuk dulang paku serpih.

Melaungkan Anwar sebagai 'pengkhianat bangsa' (traitor) sebenarnya kerja membazir dan mengampu amat. Kalau sudah awak dakwa Anwar tu pengkhianat, tangkap je Anwar tu! Ini tidak, melaung sana melaung sini macam orang tidak siuman. Apakah 'pengkhianat bangsa' masih boleh dibiarkan bebas? Nampak sangat parti yang mendakwa sebagai parti Melayu ini, asyik berpolitik sahaja kerjanya.

Lagi bodoh apabila mereka yang melaungkan 'Anwar pengkhianat', meminta Anwar menyaman mereka. Sepatutnya UMNO lah yang saman Anwar kerana mendakwa Anwar pengkhianat bangsa. Inilah UMNO selalu buat kerja tak cerdik dan pelik kerana terlalu berpolitik. Untungkah orang Melayu agaknya dengan cara UMNO bermain politik ?

Nampaknya UMNO sentiasa berusaha menutup buruk dan busuk sendiri dengan mendongengkan buruk dan busuk orang lain.

Lihatlah begitu hebat UMNO Johor memperjuangkan laungan 'Anwar pengkhianat' dalam keadaan orang Melayu Johor bakal tenggelam dan lemas dalam Wilayah Iskandar:

KUALA LUMPUR 9 Ogos – UMNO Bahagian Johor Bahru yang bersidang hari ini sebulat suara melabelkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai ‘pengkhianat bangsa.’

Ketetapan berkenaan disuarakan Ketua UMNO bahagian itu, Datuk Shahrir Abdul Samad sambil disambut dengan tepukan gemuruh oleh 398 perwakilan pada Persidangan Perwakilan UMNO bahagian di sini.

Suasana mesyuarat bertukar dramatik apabila perwakilan mula bangun satu persatu sambil mengangkat tangan dan melaungkan Anwar pengkhianat bangsa sebaik sahaja isu itu dibangkitkan oleh Shahrir dalam ucapan alu-aluannya.

Shahrir kemudian meminta kesemua mereka bangun lalu melaungkan kata-kata ‘Anwar pengkhianat bangsa!’ secara serentak dengan penuh bersemangat.

“Mari kita bangun dan melaungkan Anwar pengkhianat bangsa supaya Anwar boleh sama-sama ambil tindakan undang-undang kepada kita.

“Biar Anwar Ibrahim saman kita semua kerana kita pun sanggup untuk menentang dia,” katanya semasa menyampaikan ucapan berkenaan di Hotel New York di sini hari ini.

Sementara itu Perwakilan Pemuda UMNO yang bersidang hari ini sebulat suara bersetuju agar Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak mengemukakan sebarang permohonan maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka juga berjanji akan berdiri teguh di belakang Muhyiddin dalam menghadapi apa juga tindakan yang bakal diambil oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu yang disifatkan sebagai pengkhianat besar perjuangan orang Melayu.

Di Hulu Selangor, Pergerakan Pemuda UMNO bahagiannya menyatakan sokongan padu terhadap tindakan Timbalan Perdana Menteri dengan mengemukakan memorandum.

Ia diserahkan oleh Ketua Pemuda UMNO bahagiannya, Mahmud Karim kepada Setiausaha Politik Timbalan Perdana Menteri yang juga Exco Pergerakan Pemuda UMNO, Syahrin Md. Jamaludin pada Persidangan Perwakilan Pemuda UMNO Bahagian Hulu Selangor 2009 di Dewan Komuniti Serendah di sini.

Sokongan daripada Perwakilan UMNO Bahagian ini tercetus berikutan ketegasan Timbalan Presiden UMNO itu yang tidak akan memohon maaf atau menarik balik kenyataannya ke atas Anwar walaupun pemimpin pembangkang itu bakal mengambil tindakan saman RM100 juta ke atasnya dan Utusan Malaysia.

Ini berikutan tindakan Ketua UMNO Bahagian Pagoh itu menggelar Anwar sebagai pengkhianat perjuangan orang Melayu ketika merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Sri Gading, Ahad lalu.

Mengulas mengenai memorandum itu, Mahmud berkata, Anwar selayaknya digelar pengkhianat kepada kaum Melayu kerana tindakannya yang terbukti bersifat talam bermuka-muka demi mencapai kepentingan politiknya.

“Kami menyeru supaya Timbalan Perdana Menteri jangan sesekali memohon maaf kepada Anwar secara terbuka mahupun tertutup dan mendesak saman yang difailkan ditarik balik,” kata beliau.

Di Pulau Pinang, Pemuda UMNO Bahagian Balik Pulau mengemukakan Memorandum Menentang Pengkhianat Melayu yang ditandatangani lebih 160 ahlinya kepada Muhyiddin.

Memorandum itu diserahkan oleh Ketuanya, Aziaan Ariffin melalui Ketua UMNO Bahagian Balik Pulau, Datuk Seri Dr. Hilmi Yahaya pada Persidangan Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO bahagian itu di sini.

“Kami menyeru dan merayu kepada Muhyiddin supaya tidak sesekali memohon maaf kepada Anwar secara terbuka mahupun tertutup dan pada masa sama mendesak saman yang difailkan ditarik balik,” katanya.

Beliau menjelaskan, pemimpin seperti Anwar ingin menghancurkan negara ini kerana kerakusan kuasa serta sanggup memperguna anak muda hanya kerana dendam politiknya pada UMNO.

Di Kuantan, Pergerakan Pemuda UMNO Pahang berikrar akan menyokong Muhyiddin berhubung kenyataannya terhadap Anwar yang dianggap pengkhianat Melayu.

Ketuanya, Abu Jimi Samat berkata, kira-kira 38,000 ahli dari seluruh negeri ini sanggup menjadi saksi bahawa kenyataan Muhyiddin itu adalah benar.

“Pemuda sanggup menjadi saksi bahawa Anwar adalah pengkhianat orang Melayu kerana beliau merupakan individu yang bertanggungjawab menganjurkan reformasi dan demonstrasi.

“Timbalan Presiden UMNO itu tidak perlu memohon maaf sama ada secara tertutup atau terbuka kepada Anwar,” katanya kepada pemberita selepas menerima tandatangan daripada Pemuda UMNO Paya Besar berhubung memorandum berkenaan.

Di Kota Tinggi, Pemuda UMNO bahagian itu menyerahkan memorandum menyokong Muhyiddin berhubung kenyataannya terhadap Anwar.

Ketua Pemuda UMNO bahagian itu, Roszaini Jahari berkata, memorandum itu antara lain meminta agar Muhyiddin tidak tunduk kepada tekanan Anwar.

“Justeru kami Pemuda UMNO Bahagian Kota Tinggi sepakat menyokong Timbalan Presiden UMNO dan bersedia berjuang menentang pengkhianat bangsa demi agama bangsa dan negara,” katanya semasa mengadakan demonstrasi secara aman di Dewan Sekolah Menengah Teknik, Kota Tinggi.


No comments: