Followers

Monday, August 31, 2009

HARGA MINYAK NAIK ???

Katanya majoriti orang Melayu masih tegar menyokong UMNO kerana percaya hanya UMNO yang pandai memerintah, orang lain tak pandai !

Nah... hadiah dari orang yang pandai memerintah Malaysia:

1. H1N1 semakin mencemaskan. Tak tahu bila kesudahannya.
2. Gula semakin tak ada.
3. Lembu dizalimi, DAN
4. HARGA MINYAK NAIK BERMULA MALAM INI ?

Hadiah hari merdeka, harga minyak naik lagi?

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 31 Ogos: Rakyat mendapat hadiah istimewa sempena menyambut Hari Kemerdekaan tahun ini apabila harga petrol dipercayai akan mula naik mulai tengah malam ini.

Menurut sumber, Ron 95 akan naik dari RM1.75 ke RM1.80 malam ini manakala F1 akan naik dari RM1,80 ke RM2.05. Bagaimanapun sehingga kini tidak ada sebarang pengumuman rasmi mengenainya.

"Ketika ekonomi rakyat meleset dan bakal berhadapan dengan hari raya Aidil Fitri, inilah hadiah kerajaan BN kepada kita," kata Salahudin Ayub, Naib Presiden PAS.

PAS bersama dengan rakan-rakannya dalam Pakatan Rakyat serta NGO prihatin telah beberapa kali membantah kenaikan minyak sehingga ramai antara mereka terpaksa bermalam dalam lokap.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mengadakan debat khas dengan Menteri Penerangan sebelum ini, Datuk Ahmad Shabery Cheek bagi membincangkan isu kenaikan harga minyak ini.

Dipercayai, kenaikan kali ini akan membuatkan kemarahan rakyat kembali semula dan bakal menjana protes sekali lagi.

Ini kerana, barangan keperluan harian sebagaimana biasa akan naik menjelang hari perayaan nanti

."Kenaikan harga minyak akan menambahkan lagi beban rakyat," kata Salahudin._

No comments: