Followers

Saturday, August 29, 2009

ADUN lompat parti jijik, betul !!

".....ADUN lompat jijik", kata Datuk Harun Taib. Memang setuju. Jijiknya itu bukan sejijik gerombolan yang menconteng nama Khalid Samad dan Radziah exco Selangor di merata Shah Alam atau sejijik gerombolan tidak berakal, yang buat demonstasi kepala lembu malah ianya lebih jijik dari itu.

Sejijik tahi ! Hodoh, 'busuk', khianat dan mungkin 'hati berulat' ! Nak tengok pun tak sanggup.

Kalau adun-adun atau ahli-ahli parlimen suka melompat maka tiada ADUN lagi dalam Malaysia yang boleh dipercayai nanti. Buat apa mengundi seorang wakil rakyat yang akhirnya melompat ke sana ke mari macam Raja Katak !?

Bayangkanlah kalau ADUN-ADUN itu melompat ke PKR atau PAS atau DAP, apakah jaminan (?) apabila mereka menghadapi masalah dalam parti baru, mereka tidak akan melompat balik ke UMNO atau mana-mana?

ADUN atau Ahli Parlimen yang suka melompat adalah ahli politik yang tidak ada ketahanan diri, tiada prinsip perjuangan dan sebenarnya pengkhianat. Ada masalah lompat...ada masalah lompat.....asyik melompat sahaja.

Jika mereka telah ada satu prinsip perjuangan yang baru yang bertentangan dengan parti mereka, berjuanglah mengikut prinsip perjuangan baru mereka, sehingga mereka dibuang parti. Barulah mereka memilih tapak baru ! Barulah tidak jijik !!

Budaya melompat parti harus dihapuskan sama sekali dalam politik Malaysia kerana ianya memang benar, jijik dan menjijikkan.

No comments: