Followers

Thursday, August 27, 2009

2M muncul kembali ?

Kalau dulu 2M begitu popular hingga diuar-uarkan sebagai pasukan kepimpinan terbaik Malaysia. Mahathir-Musa! Pasukan ini akhirnya terbarai dijalanan gara-gara gaya kediktatoran Mahathir sendiri.

Kini pasukan 2M, Mahathir -Musa yang telah tiada, seperti akan wujud kembali namun dalam bentuk berbeza. Seorang duduk di luar, yang seorang lagi duduk di dalam, bukan 2M Mahathir-Musa tetapi 2M Mahathir-Muhyiddin.

Dalam blognya, Mahathir mengakui Muhyiddin bercakap benar mengenai desakannya (Mahathir) kepada Muhyiddin untuk membekal air kepada Singapura tetapi Mahathir berkata, beliau tidak mengetahui mengenai penjualan tanah kepada Singapura, tetapi kerana telah dipersetujui bahawa loji rawatan air akan dibina oleh Singapura di Johor, maka tanah perlu disediakan.

Begitulah selalunya ayat pemimpin dunia ketiga..... "tak tahu mengenai penjualan tanah kepada Singapura....tetapi tanah perlu disediakan !"

Nampaknya 2M timbul kembali. Semakin resahlah RN (Rosmah-Najib)!!

1 comment:

PEMUDA PAS KEMAHANG 1 said...

Membekalkan air kepada Singapura boleh diterima lagi..

tapi bila melibatkan penjualan tanah kepada singapura, itu sudah lebih. Pengkhianat Negera saja yang sanggup lakukan perkara tersebut.

Umno mg sah pengkhianat.