Followers

Sunday, July 26, 2009

'Ustaz' Muhyiddin kata: TG Nik Aziz telah menunjukkan satu sikap muslim yang baik ! Hehehe..

Mula-mula Tok Guru bersalam dengan Tok Pa kerana program apa tak tahu di Kuala Luampur. Dengar ceritanya program antara kerajaan bukan parti. Dalam sidang akhbar Tok Guru bagi pendapatnya tentang kerjasama antara Kerajaan Pusat dengan Kerajaan Kelantan bukan tentang PAS-UMNO pun!

Lepas itu Zahid Hamidi yang katanya baru bertemu Ehud Barak meminta agar Tok Guru ikhlas. Zahid Hamidi minta Tok Guru ikhlas ...hehek !

Hari ini pula lagi kelakar. 'Ustaz' Muhyiddin yang berada di Munyonyo, Uganda, kata Tok Guru telah menunjukkan 'satu sikap muslim yang baik' kerana hanya Tok Guru menyebut tentang kerjasama yang perlu disokong.

Nampaknya UMNO mula menghantar 'bom-bom jangkanya' kepada PAS. Dulu Kerajaan Peraduan idea Tok Guru Haji Hadi diputar-belitkan media UMNO/BN sehingga PAS berantakkan sesama sendiri. Hari ini sekali-kali lagi komen dan ulasan Tok Guru berkaitan kerjasama antara kerajaan diputar-belitkan.

PAS perlu berhati-hati, UMNO sekali lagi berusaha 'menjahatkan' imej PAS.

Nampaknya UMNO betul-betul memerlukan PAS untuk menyambung jangka hayatnya, hinggakan ulasan Tok Guru itu akan dibincang dalam mesyuarat MT UMNO pada 31 Julai nanti. Selepas mesyuarat tersebut UMNO pasti akan menggerakkan media massanya untuk merangkap PAS.

Cabaran debat Tok Guru kepada Tok Jib tidak bersahut, ini pula minta perpaduan.

Kita lihat apa yang berlaku seterusnya dalam 'game' ini.

No comments: