Followers

Wednesday, July 08, 2009

UMNO buleh sakit di Manik Urai; Peraih ikan 'mengamuk'

Oleh kerana mempunyai Ketua Penerangan yang terlalu petah bercakap akhirnya UMNO buleh sakit di Manik Urai. Punya hebat berceramah tak sedar Ahmad Maslan, bahawa kata-katanya itu memperlekehkan peraih ikan di Manik Urai atau mungkin seluruh negara agaknya.

Akibatnya baca laporan dari malaysiakini....huhuhu... !!

Kira-kira 1,000 peraih dan peniaga ikan akan mengadakan perhimpunan Jumaat ini untuk membantah tindakan Umno yang didakwa telah memperlekehkan profesyen mereka.

Mereka mendakwa, Umno dalam ceramahnya dalam kempen pilihanraya kecil DUN Manek Urai, telah perlekehkan profesyen peraih dan peniaga ikan.

Calon PAS, Mohd Fauzi Abdullah bagi pilihanraya kecil DUN Manek Urai, juga seorang peraih ikan.

Kenyataan yang dianggap memperlekehkan mereka itu, didakwa dibuat oleh ketua penerangan Umno, Ahmad Maslan dalam ceramahnya malam tadi.

Perkara itu dinyatakan oleh penasihat jentera pilihanraya PAS Kelantan, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah dalam satu sidang akhbar pagi tadi.

Ketika ditemui kemudiannya, beliau berkata, bantahan tersebut akan diketuai oleh Presiden Persatuan Peraih dan Peniaga Ikan Kelantan, Ahmad Tarmizi Salleh.

Mereka akan berkumpul mulai jam 5 petang di pasar Laloh.


Oi Ahmad Maslan ! Tahutak sekarang ramai peraih ikan lulusan universiti, boleh 'speaking' lagi !
Peraih ikan calon di Manik Urai tu lagi hebat mampu bina surau sendiri, jadi imam, mandi jenazah dan memberi tazkirah lagi.

Ahmad Maslan ? Huhuhu....pandai kata kat orang aje kot ?

No comments: