Followers

Sunday, July 26, 2009

Raja Katak kembali

Katanya Tok Guru Nik Aziz akan turut sama dalam demonstrasi mansuhkan ISA akta zalim itu. Beliau katanya akan diiringi sama oleh Anwar dan Tok Guru Haji Hadi Awang.

Manakala di sebelah sana rasa-rasanya demonstrasi pro-ISA akan diketuai oleh Raja Katak. Sebabnya baru-baru ini Raja Katak berbunyi nyaring mengatakan jika kumpulan GMI tidak batalkan demontrasi itu, dia (RajaKatak) dan gerombolannya akan turut sama berdemonstrasi bersama puak-puak pro-ISA walaupun berlaku huru hara.

Kalau kenangkan sejarah Kelantan dulu-dulu, Raja Katak ini rasanya memang pakar huru-hara. Orang lain tak sebut pun huru hara tetapi Raja Katak yang sebut dulu. Agaknya perkataan huru hara memang sinonim dengan pemikiran Raja Katak.

Pengurusi GMI dan Naib Presiden PAS Salehuddin Ayub dalam sidang media sebaliknya mengalu-alukan gerombolan Raja Katak dan kumpulan pro-ISA buat demonstrasi, jika hendak buat sangat pada tarikh itu, cuma buatlah demonstrasi elok-elok jangan buat provokasi.

Percayakah kita Raja Katak tidak akan membuat provokasi? Heh..muka dia pun muka provokasi. Mengancam akan berlaku huru-hara itu pun dah provokasi! Tengoklah nanti apa yang akan diprovok kepada Tok Guru Nik Aziz orang yang meletakkannya di parlimen Pasir Mas buat menyambung hayat politiknya tatkala orang UMNO melihat dia macam anjing buruk kepala, sewaktu terserempak dengan Tok Guru dalam demonstrasi nanti .

Akan besarlah kemaluannya si Raja Katak jika kumpulan anti-ISA tidak melayan sepatah dan sedikitpun provokasi Raja Katak dan gerombolannya ! Orang dah kenal siapa Raja Katak !
No comments: