Followers

Thursday, July 02, 2009

DAP Kedah robohkan Pakatan Rakyat kerana babi

DAP Kedah memulakan retak Pakatan Rakyat. Selepas ini kerana DAP Kedah, Pakatan Rakyat akan pecah dan menjadi sejarah. Ini adalah kerana langkah yang diambil oleh DAP Kedah besar kemungkinan mendapat restu dari DAP Pusat ? Ini akan mampu dilihat tidak berapa hari lagi.

Gaya politik DAP agaknya gaya politik tembolok sendiri? Mereka kelihatannya menganut politik mengugut. Mereka seperti suka dilihat sebagai sebuah parti politik yang tidak tahu belajar untuk bertolak-ansur. Bagi mereka tiada tolak ansur terutama dalam isu babi walaupun memberi sensitif kepada kaum lain. Apakah DAP begitu ? Sudahlah parti UBAN (UMNO Barisan Nasional) sentiasa mengugut, apakah DAP mahu mengajar parti-parti lain juga mengamalkan politik mengugut. DAP ajar mengugut, PKR ugut dan PAS ugut. Puaslah hati DAP!

DAP masih belum belajar dan DAP semacam mahu kembali bersendirian. Itulah DAP hari ini. Kalau tak percaya tengoklah nanti......

DAP kini diposisi terbaik menyumbang untuk memenangkan 'Kerajaan Perpaduan' UBAN. Satu sumbangan besar DAP kepada proses pembentukan 'Kerajaan Perpaduan' tajaan UBAN itu. DAP kecam PAS mengemukakan idea Kerajaan Perpaduan kepada UMNO, sebaliknya DAP awal-awal, telah memberi sumbangan menjayakan 'Kerajaan Perpaduan' UMNO. Tahniah DAP ! Jika itu kamu mahu lakukan, teruskanlah usaha merobohkan Pakatan Rakyat sebagaimana robohnya kandang babi di Kedah itu...!!!!

Kita akan lihat apakah 'virus' DAP Kedah seperti selsema babi virus H1NI akan merebak ke Pulau Pinang, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan, Perak dan seluruh negara !

2 comments:

HASHIMME OMAR said...

Babi ni memang banyak menimbulkan masalah. Dap pula suka babi buat pe ? cari la benda lain.....

Naruto sensei said...

Salam

Sibuk kita di Kedah jangan kita lupa pula ye..

Apa khabar Babi di Melaka yang BN perintah ye..

Senyap je cerita lawat sini...

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/07/apa-khabar-babi-di-melaka.html

Naruto alu2 kan..