Followers

Tuesday, July 28, 2009

1 Malaysia yang celaru.

1 Malaysia yang celaru.

1. Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengesahkan ir Nizar sebagai Menteri Besar Perak, Mahkamah Persekutuan tangguh.

2. Mahkamah Tinggi membenarkan Anwar mendapat dokumen bukti pendakwaannya, Mahkamah mengangguh juga.

3. Pergi sebagai saksi membantu penyaiasatan kes di SPRM, akhirnya mati, katanya jatuh walaupun lusanya hendak kahwin. Hee...takut rasa nak jadi saksi polis dan SPRM.

4. Rakyat minta ditubuhkan Suruhanjaya Diraja menyiasat punca kematian dan penyebab kematian, ditubuhnya Suruhanjaya Diraja menyiasat prosedur siasatan !

5. Dulu setiap kali keputusan peperiksaan awam seperti PMR, SPM dan STPM diumumkan prestasi katanya mencanak tapi sebaik PPSMI dimansuhkan katanya semua keputusan yang lalu merosot ?

6. Tok Guru kata kerjasama antara Kerajaan Pusat dengan Kerajaan negeri Kelantan, difahamnya kerjasama antara UMNO dengan PAS. Bodoh memahami bahasa Melayu Tok Guru kerana dulu terlalu kalut dengan PPSMI.

7. 1 Ogos 2009, GMI dengan 84 NGO hendak berdemonstrasi anti ISA zalim, puak Berahim Pewaris dengan NGO yang entah datang dari mana hendak buat juga demonstrasi pada hari yang sama. Macam tak ada tarikh lain !

8. Sepatutnya PM yang banyak keluar TV tapi sebaliknya bini PM pulak hari-hari keluar TV. Entahlah Malaysia....entah-entah siapalah yang memerintah agaknya !

9. Dulu masa Pakatan Rakyat tolak kerajaan Perpaduan, Najib sertamerta memberi respon, UMNO/BN tidak perlu Kerajaan Perpaduan tapi pantang terkeluar dan tersebut dari mulut 2 Tok Guru akan perkataan 'perpaduan atau kerjasama' maka akan dihebohkan UMNO dan kuncu-kuncu sebagai PAS sudah hendak berpadu dengan UMNO. Ya ke ? Hehe...tak malu ! Tenat benar UMNO agaknya, PAS yang selama ini dipandang UMNO bagai anjing buruk kepala hari ini sangat bernilai buat UMNO.

Demikian antaranya 1 Malaysia yang kian bercelaru.

No comments: