Followers

Tuesday, May 12, 2009

Najib, Zambry, rakyat Perak perlu didahulukan !

Dengan keputusan Mahkamah Rayuan menangguhkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam keadaan politik di Perak terus berkeadaan tidak menentu. Keadaan yang begitu sukar diramalkan buat masa ini akan terus menyulitkan keadaan dan dibimbangi akan terus mencalar-balarkan lagi keluhuran perlembagaan.

Kita amat bimbang huru-hara politik di Perak akan terus berpanjangan. Hairan, apalagi yang hendak dicari oleh pihak Dr Zambry bersama UMNO /BNnya selain dari pembubaran DUN Perak. Kalau kamu sungguh MB Perak sekarang, retilah bahawa kemelut politik yang berlaku semakin bercelaru, kamu pergi mengadap istana, bubarkan DUN Perak segera. Mengapa kamu begitu pengecut untuk menghadapi pilihanraya DUN Perak ?

Datuk Seri Najib telah memberi kesanggupan boleh bekerjasama dengan Pakatan Rakyat dalam menyelesaikan kemelut di Perak. Oleh yang demikian apakah Datuk Seri Najib tidak dapat melihat bahawa kerjasama yang paling wajar antara BN dan Pakatan ialah membubarkan DUN Perak dan menghadapi masing-masing dalam pilihanraya ?

Cukuplah bersikap lempar batu sembunyi tangan. Cukuplah melontar kata-kata yang tidak bererti. Najib dan Zambri Kadir buatlah suatu tindakan yang menunjukkan RAKYAT DIDAHULUKAN! Janganlah hanya berslogan ke sana ke mari tapi sebenarnya hampas belaka.

Sampai bila Najib dan Zambry mahu mempertahankan kerajaan haramnya ? Sampai bila keputusan mahkamah akan menyusahkan ? Sampai bila pihak istana mahu mendiamkan diri kerana semata-mata berpegang kepada konsep Raja berada di atas politik ? Sampai bila sistem demokrasi suara rakyat hendak dihenyak dan dibakul sampahkan ? Dan sampai bila rakyat mampu bersabar menghadapi kemelut dan kerenah yang tidak berintegriti yang terus mencederakan keluhuran perlembagaan ? Sampai bila ?


No comments: