Followers

Monday, May 18, 2009

Naib Ketua Pemuda UMNO minta SPRM siasat PAS

Nampaknya beria-ia Naib Ketua Pemuda UMNO Datuk Razali Ibrahim yang bakal menjadi Ketua Pemuda UMNO dalam pemilihan Pemuda UMNO akan datang (!?), meminta SPRM menyiasat kononnya katanya berlaku politik wang dalam PAS. Satu pandangan yang begitu berintegriti kelihatannya apabila terhadap Pakatan Rakyat sahaja !

Namun demikian Datuk ini tidak pula beria-ia mendesak SPRM menjelaskan sejauh mana siasatan terhadap seorang orang kuat pemuda di Kuala Lumpur sebelum perhimpunan UMNO yang lalu. Macam tidak akan ada keputusan saja. Yalah lama-kelamaan orang akan lupa!

Apalah yang dibimbangi sangat oleh Datuk Razali Ibrahim terhadap dakwaan politik wang dalam PAS kerana sepanjang yang umum tahu, bab PAS jika terlibat dalam rasuah, SPRM tak payah diberitahu kerana SPRM telah terbukti sangat peka melebihi Datuk Razali. Dulu, apabila Tuan Guru Nik Abd Aziz menceritakan kisah yang terlalu lama, ada orang datang bejumpa dengan beliau dan mahu merasuah sejumlah yang besar jumlahnya tetapi ditolak dengan tegas oleh Tuan Guru, SPRM tanpa membuang sesaat masa pun terus datang konon untuk menyiasat Tuan Guru !

Adalah diyakini jika benar-benar ada rasuah politik wang dalam PAS, SPRM sudah lama masuk menyiasat kerana kesempatan dan peluang itu memang tidak akan dilepaskan begitu sahaja oleh SPRM sahabat karib UMNO itu. Tetapi sehingga ke hari ini SPRM tidak berani terkam masuk untuk menyiasat PAS kerana SPRM sedar jika dia masuk menyiasat sudah pasti mereka akan mengumumkan bahawa PAS sebenarnya tidak pernah terlibat dengan rasuah dan politik wang, maksudnya PAS parti bersih.

Hari ini Datuk Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang telah mengumumkan dalam penyiasatan jawatankuasa pusat PAS, tiada rasuah dan politik wang dalam PAS. Oleh yang demikian jika SPRM masuk menyiasat SPRM pasti akan mengumumkan perkara yang sama. Ini akan memberi kredit yang besar kepada PAS di kalangan rakyat berbilang kaum.

Nampaknya Datuk Razali Ibrahim Naib Ketua Pemuda UMNO yang lebih hebat dari YB Khairy itu telah memainkan lagu politik sumbang terhadap PAS. Apakah akan ada lagi lagu-lagu sumbang dari Datuk ini dalam usahanya menuju puncak ? Habis Khairy hendak dihumbankannya ke mana ? Kesian Khairy !


1 comment:

pak long misai said...

mamat tu lupa ke?
khairy,ali rustam tu..sah2 perasuah,tak de plak dia sebuk surug sprm siasat..
pungkok dia penuh taik,suka2 suruh check pongkok org..gila ke?