Followers

Wednesday, April 01, 2009

PAS tidak akan dibenarkan menggunakan mulut sewaktu berceramah ?

Dalam pilihanraya kecil Bukit Selambau, Bukit Gantang dan Batang Ai ini nampaknya pelbagai syarat dan peraturan kempen yang mengarut mulai dikeluarkan. Apakah tujuan peraturan-peraturan seumpama ini dikeluarkan? Adalah jelas peraturan-peraturan seumpama ini dikeluarkan adalah untuk menyusahkan kempen Pakatan Rakyat. Menyekat maklumat yang benar dari sampai kepada khalayak rakyat jelata .

Hari ini tersembur satu lagi larangan dari PDRM agak mana-mana parti tidak menggunakan isu Sultan Perak dan Isu Altanthuya. Menurut mStar isu Sultan Perak. Apa itu Sultan Perak itu ? Apa yang kita tahu tiada isu Sultan Perak.

Yang menjadi isu ialah Najib dengan gerombolannya menggunakan cara yang salah untuk menguasai kerajaan Perak. Dan UMNO/BN telah menggunakan isu Sultan Perak sebagai pelindung bagi membentengi diri mereka dalam berhadapan dengan Pakatan Rakyat. Dalam soal ini UMNO kelihatannya biadap kerana mengheret istana Perak dalam mainan politik machiavellinya.

Kenapa Syed Hami melarang Pakatan Rakyat menyebut isu Althanthuya ? Apakah Syed Hamid berharap beliau akan dilantik terus menjadi menteri dan dilantik juga menduduki AMT UMNO oleh Najib ? Mungkin ?

PAS pula dilarang berceramah sehingga pukul 12.00 tgh malam sebagaimana biasa. Kali ini PAS hanya dibenarkan berceramah hanya setakat pukul 11 malam. Mengarut sungguh ! Dia UMNO /BN menggunaka semua media pagi petang siang malam, PAS hanya menggunakan ceramah sebagai media utama kempen dipendekkan tempoh Lagi mengarut, kehadiran ceramah PAS tidak boleh ramai , jika melimpah dari kawasan yang dibenarkan, polis akan bertindak. Sakit sungguh hendak melaksanakan demokrasi di Malaysia.

Nampaknya pelbagai lagi larangan akan dikeluarkan selepas ini jika UMNO/BN terus tertekan. Apakah nanti PAS akan dilarang dari menggunakan mulut sewaktu berkempen dan berceramah?

No comments: