Followers

Monday, April 06, 2009

Bermula malam ini sehingga diumumkan keputusan, hati-hati !


Mengikut pelbagai laporan dan ulasan sama ada dari yang berkecuali dan dari yang condong Pakatan Rakyat, trend pengundi lebih kepada calon Pakatan Rakyat. Isu-isu yang didedahkan kepada khalayak pengundi lebih meyakinkan berbanding tiada isu yang meyakin di pihak BN. Hal ini nampaknya diakui sendiri oleh Chua Soi Lek Timbalan Presiden MCA.

Nampaknya gelombang kemenangan Pakatan Rakyat telah kelihatan dengan jelas di saat-saat akhir kempen ini. Namun demikian petugas-petugas Pakatan yang berada di medan perjuangan harus sentiasa berhati-hati kerana senjata yang mungkin tidak diduga akan digunakan oleh kempimpinan baru UMNO/BN untuk memenangi ketiga-tiga pilihanraya kecil ini bagi menaikkan kembali imej Perdana Menteri baru yang kian tercemar dan sukar diyakini integritinya.

Kita tidak bimbang langsung dengan kempen yang mengaku sebagai si kuda tua itu tetapi kita cukup bimbang dengan bas-bas pelancong yang mungkin diiringi oleh pasukan pengawal keselamatan tiba-tiba mula menjadi banyak bermula malam ini. Kita bimbang kereta-kereta mewah yang bercermin gelap yang akan masuk terus hampir dengan pintu pagar tempat mengundi. Kita bimbang kehadiran peti-peti undi ajaib yang entah dari mana datangnya.

Kita bimbang akan ada mayat-mayat yang telah lama terkubur bangkit kembali sebagai pengundi pada hari esok. Kita bimbang Pegawai pengurus pilihanraya tersalah umum nama pemenang dan terus diterima pakai dan pelbagai kemungkinan boleh berlaku kerana Perdana Menteri kita hari ini ialah Najib Tun Razak, bukan lagi Abdullah Badawi !

Kita perlu sedar orang yang paling hampir dengan Perdana Menteri hari ini ialah isterinya !!!

No comments: