Followers

Sunday, April 05, 2009

Antara kawalan seorang negarawan dengan queen control...

Antara Mahathir's control dan Queen control yang mana yang akan lebih mencelarukan Najib. Kini memang sukar disangkal bahawa pemerintahan Malaysia di era terkini akan berada di bawah dua kawalan tersebut. Tidak pelik selepas ini jika, rakyat Malaysia dari pelbagai kaum dan generasi akan ditentukan masa depan mereka oleh kedua-dua pengaruh kawalan tersebut.

Tiada siapa menafikan keupayaan Najib sehingga berjaya menjadi Perdana Menteri Malaysia yang keenam. Namun tiada siapa juga yang tidak akan percaya bahawa kedua-dua pengaruh kawalan tersebut akan mempengaruhi keputusan petadbiran Najib. Apakah peristiwa Tingkat 4 akan berulang di zaman Najib ?

Sebagai seorang ahli politik yang licik, Dr Mahathir telah menggunakan segala kesempatan yang ada kini untuk memasang alat kawalannya. Jika alat kawalannya gagal dipasang Najib pasti akan menerima nasib seperti Pak Lah. Hari-hari dia akan mengecam Najib. Untuk menyelamat dari kecaman Mahathir alat kawalan Mahathir harus diterima pakai oleh Najib. Apakah ianya akan begitu. Kita saksikan !

No comments: