Followers

Saturday, March 14, 2009

Najib memutar belit fakta ?

Najib hendak perbodohkan siapa lagi ? Najib berkata dalam berita TV 3 sebentar tadi bahawa Paduka Sultan Perak menggunakan prinsip yang sama melantik ir Nizar sewaktu melantik Dr Zamry sebagai Menteri Besar. Prinsip yang sama macam mana tu ?

Nizar dicalonkan sebagai Menteri Besar oleh Pakatan rakyat yang menguasai majoriti dalam DUN Perak. Sedangkan Zamry dilantik dalam keadaan majoriti Zamri yang mewakili BN meragukan melalui pertolongan tidak sah oleh SPR. Pertikaian berterusan apabila SPR pandai-pandai mengatakan bahawa surat perletakan dua ADUN itu tidak sah. Persoalannya, bolehkah SPR bertindak sampai ke situ ?

Dalam keadaan begitu bagaimana Dr Zambry boleh dlantik ? Jika itulah keadaannya macam mana Najib boleh mengatakan Paduka Sultan menggunakan prinsip yang sama sewaktu melantik Dr Zambry.

Satu perkara lagi, bagaimanakah Najib boleh mengatakan prinsip yang sama apabila perlantikan Dr Zambry dilakukan dalam keadaan Menteri Besar Nizar tidak pernah meletak jawatan dan tidak pernah dikenakan undi tidak percaya ?

Nampaknya gaya politik Najib semakin tidak bermoral. Najib akan terus memutar belit fakta semahu-mahunya. Itulah Najib Razak bakal Perdana Menteri ?

No comments: