Followers

Thursday, February 12, 2009

Setia sungguh UMNO Baru kepada Raja-raja Melayu - Malaysiakini

Nampaknya semacam sudah tidak ada pihak lain yang paling setia kepada raja-raja Melayu khususnya kepada Sultan Perak kecuali UMNO Baru sahaja.UMNO Barulah yang 'boleh' diharap untuk menjaga institusi raja-raja Melayu, pihak lain semacam sudah tidak boleh diharap lagi. Di sana sini bagaikan orang mengigau UMNO Baru berdemonstrasi haram demi kononnya memperjuangkan kedaulatan Raja-raja Melayu khusus Paduka Sultan Perak?

Dulu Tun Dr Mahathir menghapuskan imuniti Raja-Raja Melayu bukan dari UMNO agaknya!
Tun Ghafar Baba membentangkan usul mendedah perihal tingkahlaku istana Johor dalam parlimen dulupun bukan dari UMNO juga rasanya!
Anuar Musa yang menabalkan Sultan baru Kelantan dulupun bukan dari UMNO jugak !
Mohd Taib yang bawa lari anak Sultan kahwin di Siam dulupun bukan dari UMNO juga rasanya. Entah dari parti mana agaknya. Pati ubi rasanya !!

Pada waktu-waktu tu ramai sungguh ahli-ahli UMNO sama ada dari wanita dan pemuda nya memenuhi jalan-jalan raya berdemonstrasi membela sungguh-sungguh kehormatan dan kedaulatan raja-raja Melayu ! Ramai sungguh... sampai tak cukup jari hendak dibilang, melimpah jalanraya!!!! Banyak sungguh saman, sampai habis kertas-kertas saman di balai-balai polis!!! Terkedu dan terkelu Mahathir, Ghafar Baba, Anuar Musa, Shahidan Kasim dan ramai lagi !!!!!

Maka terbukti sahih konon ahli-ahli UMNO baru yang begitu sayang sangat kepada Raja-raja Melayu hinggakan hari ini, boleh dikatakan setiap hari mereka 'berkumpul' memperjuangkan kedaulatan Sultan Perak yang entah siapa mengancamnya pun tak tahu kecuali Karpal seorang. Sayang sungguh mereka kepada Raja-raja Melayu !

Karpal Singh yang tak fasih berbahasa istana itupun dibelasah derhaka. Datuk Seri Nizar yang tahu berbahasa istana juga dikatakan derhaka. Agaknya orang yang sokong Datuk Seri Nizarpun akan dicap derhaka oleh UMNO Baru. Yang tidak derhaka UMNO Baru seekur je ,seperti pejuang-pejuang Agung mereka Rafidah Aziz, Muhyiddin Yasin, Ali Rustam, Mohamad Hassan, Mohamad Mohd Taib. Piiirah !!

Paduka Sultan Perak dan Raja Nazrin sudah pasti gembira sangat dengan sokong UMNO Baru itu. Ampun Tuanku ! Patik bimbang sokong itu sokong membawa rebah Tuanku. Ampun Tuanku!

No comments: