Followers

Sunday, February 22, 2009

Kekalahan Rafidah tidak menjadi kudis tetapi akan menjadi barah- Malaysiakini

Pertembungan antara Rafidah dengan Shahrizat akan menjadi kenyataan. Pertembungan ini diyakini bukan sebarangan pertembungan kerana ia pasti akan memberi kesan yang besar kepada kedua-dua penyokong Rafidah dan Shahrizat.

Dalam pada Kemalia tersenyum senang, Rafidah dan Shahrizat masih belum boleh tidur lena dan lepa kerana waktu-waktu mengatur strategi semakin menuntut dan suntuk. Siapa yang silap strategi akan kalah. Siapa yang pasif akan kecundang. Yang paling parah ialah Shahrizat kerana beliau tidak boleh kalah kerana kalau beliau kalah nasibnya akan sama seperti apa yang Rafidah lakukan kepada Siti Zaharah. Shahrizat mesti berjuang untuk menang dalam keadaan Rafidah begitu aggresif mempertahankan jawatannya.

Keadaan bertambah sesak dengan kehadiran bahang pilihan raya Bukit Selambau dan Bukit Gantang. Antara kepentingan jawatan dalam UMNO dengan kepentingan parti yang mana perlu didahulukan.

Kesan yang lebih parah ialah selepas Pilihanraya UMNO tersebut. Apakah orang dan penyokong yang kalah akan boleh menerima kekalahan begitu sahaja. Sejarah UMNO selepas pertandingan pemilihan UMNO, menceritakan aktiviti cantas mencantas dan pulau memulau antara mereka begitu tegar dan lumrah.

Rafidah sudah memberi kata-kata yang memberi makna yang mendalam kepada UMNO bahawa kalau dia kalah tidak menjadi kudis gatal kepadanya tetapi agaknya maksud Rafidah akan tetap menjadi barah kepada UMNO ?

UMNO kian menderita !

No comments: