Followers

Monday, February 09, 2009

Di dua bukit akan berlaku 'peperangan' - Malaysiakini

Setelah menang di kuala, Pakatan Rakyat akan menggasak BN di bukit pula. Kali ini di dua buah bukit. Bukit Gantang Perak dan Bukit Selambau Kedah. Pilihanraya kecil di Parlimen Bukit Gantang sudah pasti cuma di DUN Bukit Selambau terpaksa menunggu keputusan SPR kerana ADUNnya meletak jawatan sebagai ADUN Bukit Selambau petang tadi.

Isunya di DUN Bukit Selambau, apakah SPR akan buat 'tahi' lagi sekali dengan memberi keputusan yang diluar bidang kuasa mereka seperti mana yang dilakukan di DUN Changkat Jering dan DUN Behrang Perak. Kita tunggu keputusannya nanti. Jika berlaku lagi sekali keputusan seperti di dua DUN di Perak memang nampaknya SPR mencari penyakit. Jika begitulah keputusannya, SPR pasti akan menjadi sokong kepada UMNO/BN. Sokong membawa rebah !

Pada masa ini koleksi menyampah rakyat kepada Barisan Nasional khususnya UMNO semakin bertambah hari demi hari. Apakah SPR akan menambahkan lagi koleksi menyampah terhadap UMNO itu ? Terpulanglah kepada SPR jika mahu melihat UMNO dengan yakinnya dikuburkan pada pilihanraya yang ke 13 nanti.

No comments: