Followers

Saturday, February 14, 2009

Alahai...Khir Toyo ditahan - Malaysiakini

KJ cabar PAS buat hudud melalui Pakatan Rakyat sewaktu berdebat dengan Datuk Husam. Mukhriz ajak PAS bersatu dan kini Khir Toyo menghantar bantahan kepada Karpal sehingga ditahan polis kerana ‘penderhakaan’ terhadap Sultan Perak.


Begitulah ‘hebatnya’ ketiga-tiga orang calon Ketua Pemuda UMNO. Masing-masing menunjukkan ‘kepahlawanan’ masing-masing.


KJ yang bersembur-sembur air liur mengecam penderhaka-pederhaka terhadap Sultan dilayar-layar TV, namun Khir Toyo juga yang paling pahlawan antara mereka bertiga. Khir Toyo rasa dia sudah hampir-hampir setaraf dengan kepahlawanan dan semangat juang tulin Ketua Pemuda PAS dan Keadilan juga DAP. Kalau Ketua Pemuda Pakatan Rakyat sejak dulu-dulu bila berdemontrasi kena tangkap adalah perkara biasa. Khir Toyo pun begitu !! Tengok Khir Toyo sudah ditahan polis !

Senyum Khir Toyo sewaktu ditahan kerana agaknya bagi Khir Toyo, KJ dan Mukhriz hanya banyak cakap dan beretorik tetapi takut ditahan polis. Khir Toyo mana takut ?

Laporan Utusan Meloya bahawa Datuk Seri Dr. Mohd. Khir Toyo ditahan oleh polis ekoran tindakannya cuba menyerahkan memorandum bantahan kepada Pengerusi DAP, Karpal Singh di kediamannya di Jalan Kebun Bunga. Beliau bersama tiga Ketua Pemuda UMNO Bahagian dan pemandunya ditahan di Taman Belia di sini pada pukul 3.15 petang sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Timur Laut dan dibebaskan sejurus keterangan mereka diambil.

Alahai…Khir Toyo, ditahan, ambil keterangan lepas itu bebas! Tapi Ketua Pemuda PAS sempat berumah dalam lokap dan penjara lagi. Namun demikian agaknya setakat hari ini pasti perwakilan-perwakilan Pemuda UMNO berbangga dengan Khir Toyo yang begitu berani menentang Karpal Singh yang telah sekian lama terjelepok di atas kerusi roda itu.

Hendak sampai ke hari pertandingan berapa kali lagikah adegan-adegan Khir Toyo ditahan polis akan dapat kita saksikan. Atau calon-calon lain juga akan nanti melakukan juga adegan-adegan serupa seperti yang Khir Toyo lakukan kerana nampaknya isu ‘penderhakaan’ terhadap Sultan Perak akan menjadi drama Melayu bersiri ! Jeng...jeng...jeng !!

No comments: