Followers

Monday, January 19, 2009

Mr serba bijak serba bersih 'pelupuh' Pak Lah lagi !

Kekalahan UMNO di Kuala Trengganu, katanya " Masalahnya, BN meletak calon yang tidak sukai ramai, semata-mata dia (calon) pilihan Pak Lah dan orang pun tak suka Pak Lah." Tambahnya lagi "Kekalahan di Kuala Trengganu bukan disebabkan Najib, ini sebab Pak Lah... Najib tak akan dipersalahkan."

Itulah gaya orang yang bernama Dr Mahatahir ini. Dipelupuhnya Pak Lah terus-terusan. Tak terjawab Pak Lah.

Elok juga Dr Mahathir pelupuh Pak Lah. Pelupuh Pak Lah maknanya pelupuh UMNOlah sebab Pak Lah Presiden UMNO. Bila Dr Mahathir menjadi tukang pelupuh ramai juga orang-orang UMNO yang dengar dan bersetuju dengan pelupuhan Dr Mahathir tu. Akhirnya mereka pangkah pembangkang sebab mereka setuju dengan Dr Mahathir. Terima kasih Dr Mahathir!

Di awal-awal dulu apabila BN pilih Wan Farid, Dr Mahathir awal-awal kata calon BN adalah bukan selayak-layak calon untuk Kuala Trengganu. Akhirnya ramai orang setuju dengan Dr Mahathir. Kalah BN di Kuala Trengganu !

Dr Mahathir kata jika BN mahu memenangi pilihan raya akan datang, pemimpin yang terlibat dengan rasuah perlu di singkir. Betul dan ramai yang setuju dengan Dr Mahathir ! Di kalangan pemimpin UMNO, kalau pra syarat Dr Mahathir itu di terima, adakah lagi pemimpin dalam UMNO ?

Hakikatnya UMNO di zaman Mahathir dan zaman Pak Lah, adalah dua kali lima sahaja. Berselirat dengan rasuah.

Amboi....... sedapnya Mahathir pelupuh Pak Lah !

No comments: