Followers

Saturday, December 20, 2008

Kurang bukti pulak daahhh....

Kalau nak main rasuah masuk UMNO ? Susah ditangkap untuk didakwa kerana sentiasa kurang bukti. Tetapi awas kalau jadi ahli politik pembangkang kepada UMNO/BN buktinya cukup mudah dan tidak pernah berlaku kurang bukti !!
c
Kalau itulah caranya sampai bila-bilapun parti itu akan terus membarah dengan maksiat rasuah. Itulah Mahathir cakap berdegar-degar....itu semuanya politik Mahathir !
Seperti dilaporkan mStar online:
Politik wang: Kurang bukti Dr. Mahathir tidak dapat dedah nama

KUALA LUMPUR: Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak dapat mendedahkan senarai calon-calon Umno yang terbabit dalam politik wang berikutan kekurangan bukti.
"Saya perlu meneliti dakwaan itu. Banyak sangat dengar cakap.
"Mereka (perwakilan) boleh beri saya nama-nama itu tetapi tiada maklumat konkrit seperti di mana, berapa banyak dan lain-lain.


"Kita perlukan mereka yang berani untuk tampil dan mendedahkan. Setengahnya mengadu tetapi mereka tidak begitu berani untuk mendedahkan pesalah itu," katanya

Bulan lepas, Dr. Mahathir yang juga bekas Presiden Umno telah berkata bahawa beliau akan mendedahkan nama-nama calon yang terbabit dalam politik wang menjelang pemilihan parti yang dijadual diadakan Mac tahun depan.

Katanya Umno, sebagai tulang belakang Barisan Nasional, boleh mewujudkan beberapa lembaga atau jawatankuasa untuk mengekang politik wang tetapi ia tidak akan berguna jika tiada "saksi yang berani untuk mendedahkan maklumat mengenai kesalahan itu".

"Kita perlu tangkap pesalah itu dan ia perlu dibuat tanpa keraguan yang munasabah.
____________
Piiiirah !!!

2 comments:

angkasanuri said...

bukan kurang bukti sheikh, tapi anak dia pun si mukhriz pun terlibat dengan rasuah! Mana boleh dedah bukti rasuah anak sendiri!

batulintang said...

Ketuk dulang paku serpih
Kata ke orang dia lebih kurang juga weh !