Followers

Friday, December 19, 2008

Kenapa ya...tiba-tiba ditangguhkan ?

Tiba-tiba sahaja Dato Najib tangguhkan pemilikan IJN oleh Sime Darby dengan alasan kerana menerima begitu banyak komen dan pandangan yang bebagai-bagai dari pelbagai pihak. Maka itu pengambil-alihan itu perlu dibuat kajian mendalam.
Inilah stail kepimpinan UMNO/BN perlu buat kajian mendalam selepas menerima komen, kritik dan pandangan pelbagai pihak ! Rupa-rupanyanya cadangan pengambilan IJN oleh Sime Darby itu tidak pernah ada sebarang kajian mendalam pun ? Setelah semua orang bising baru nak buat kajian ! Bagaimana kalau ahli masyarakat tidak bising ? Jangan harap kajian mendalam itu akan dilakukan ! Prihatinkah ini namanya ?
Kita masih ingat lagi sebelum Pilihanraya ke 12 dulu jaminan yang diberi begitu kuat bahawa harga minyak tidak akan dinaikkan. Tetapi sebaik selepas pilihanraya, melambung harga minyak dinaikkan oleh Pak Lah. Maka terkedu rakyat yang mengundi UMNO/BN.
Apakah penangguhan ini juga mempunyai cerita yang serupa ? Bagaimanakah nasib IJN selepas pilihanraya kecil Parlimen Kuala Trengganu nanti agaknya ?

No comments: