Followers

Sunday, December 28, 2008

Bahasa apakah yang hendak digunakan kepada Yahudi Israel ?

Bahasa apakah yang kita hendak gunakan kepada Israel ? Bahasa haiwan ? Bahasa binatang ? Bahasa haram jadah? Tapi apalah maki hamun kita kepada Israel. Dasar kebinatangan yang hanya memekakkan telinga kepada kepada apa sahaja kutukan dan celaan. Itulah Israel laknatullah !!

Sedih, diambang tahun baru, Israel terus menjadi bangsa yang tidak mengenal erti kemanusiaan. Membunuh dengan kejam dan dahsyat rakyat Palestin yang lemah dan tidak berdosa. Membunuh umat Islam yang sedang tersepit dengan pelbagai kesukaran mainan politik dunia dan kuasa besar yang zalim.

Siapalah yang boleh diharap untuk mengajar Israel erti kemanusiaan. Di manakah negara-negara Pertubuhan Islam? Sekadar mengutuk, mencela sedangkan sudah lebih 200 rakyat Palestin terkurban dalam tempoh dua hari ini. Adakah keputusan negara Pertubuhan Islam selepas ini akan kutuk sahaja dan selepas itu perhatikan dari negara masing-masing, satu demi satu rakyat Palestin dirobek daging-daging mereka, dihancurkan seluruh badan mereka oleh bangsa yang lebih hina dari binantang ini ?

Sedih, inilah padahnya apabila negara-negara Islam menjauhi diri dari agama Islam itu sendiri. Mereka hanya terbungkam dalam kesesakan melayani hawa nafsu sendiri dan umat Palestin terus diratah dengan dahsyatnya. Masya Allah !

1 comment:

rida said...

Itulah yg akan terjadi kalau perundingan henadak digunakan dlm menangani isu ISRAEL. dlm quran jelas allah telah melaknat bani Israel selagi mereka mendustai ayat allah dan mengambil hak org dengan cara yg batil. so mengapa umat islam hendak berbincang lagi dengan Israel. cara utk berunding dengan israel ialah dgn cara berperang. no kompromi. HIDUP PALESTIN. ALLAH AKHBAR.