Followers

Friday, November 28, 2008

SU UMNO amaran Tun Mahathir ?

Setiausaha Agung UMNO berkata, UMNO akan mengambil tindakan kepada pihak yang membuat laporan palsu berhubung penggunaan politik wang dalam pemilihan peringkat cawangan dan bahagian UMNO baru-baru ini. Katanya tiga suku daripada 900 hingga 1000 aduan politik wang yang diterima adalah palsu.
Itulah UMNO, dia sendiri yang menentukan aduan politik wang dalam UMNO sebagai palsu. Bukan Lembaga Disiplin, bukan BPR tetapi Setiausaha Agung UMNO yang semua orang kenal.
Paling menggerunkan ialah Setiausaha Agung UMNO seolah-olah memberi amaran akan mengambil tindakan kepada Tun Mahathir yang berjanji akan mendedahkan nama mereka yang terlibat dalam politik wang jika pihak Lembaga Disiplin UMNO tidak mengambil tindakan dalam masa dua minggu. Ertinya UMNO memberi amaran kepada Tun Mahathir! Mesti pada waktu ini Tun Mahathir kecut perut, takuut....dengan amaran tersebut kerana Tun Mahathir memang terkenal sebagai orang yang penakut semasa dan selepas keluar UMNO!!!?
Perasankah SU Agung UMNO tu, siapa dia tu hendak memberi amaran kepada Tun Mahathir. Kita tengok selepas ini siapa yang kecut perut, Tun Mahathir atau UMNO ?
Biarkan....biarkan si luncai terjun dengan labu-labunya !
Seperti dilaporkan utusan online:
UMNO ambil tindakan laporan palsu politik wang

28/11/2008 2:02pm

PUTRAJAYA 28 Nov. – UMNO akan mengambil tindakan terhadap pihak yang terbabit membuat laporan palsu berhubung penggunaan politik wang pada pemilihan parti peringkat cawangan dan bahagian baru-baru ini.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, Jawatankuasa Lembaga Disiplin akan mengadakan mesyuarat dalam jangka masa terdekat untuk memutuskan bentuk tindakan yang akan diambil terhadap pihak terlibat.

Katanya, siasatan yang dijalankan mendapati tiga suku daripada 900 hingga seribu laporan yang diterima adalah palsu, sekali gus berniat jahat untuk menjatuhkan individu yang dilaporkan.

“Tindakan akan diambil ke atas mereka yang terlibat. Selepas meneliti semua laporan itu, tiga suku daripada aduan itu adalah tidak benar. Kepada yang didapati bersalah, Badan Pencegah Rasuah (BPR) akan menentukan hukuman yang sewajarnya,” katanya kepada pemberita selepas majlis program bersama rakyat `membaik pulih Sungai Chuau dan menambah populasi kelah’ di sini hari ini.

Tengku Adnan yang juga Ahli Parlimen Putrajaya menyatakan demikian ketika ditanya mengenai laporan politik wang yang diterima UMNO.

Menurut beliau, sebarang laporan berhubung perkara seumpama itu perlu disertakan dengan bukti yang kukuh bagi membolehkan tindakan yang sewajarnya diambil memandangkan ada laporan dibuat berikutan rasa tidak puas hati terhadap pihak tertentu.

“Banyak cakap pasal politik wang, cakap kerajaan rasuah, kalau ada bukti, laporkan. Beri kami bukti. Dia kalah bukan kerana politik wang, tapi pasal dia tak berkhidmat untuk rakyat,” katanya. —BERNAMA.

No comments: