Followers

Saturday, November 22, 2008

Nazri oh Nazri !!

Itulah Nazri...... Siakap sonohong, gelama ikan duri..............................

Nazri Aziz akan akur dengan keputusan Timbalan Speaker Selasa ini

22/11/2008 5:54pm

KUALA KANGSAR 22 Nov. — Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata beliau akur dengan apa sahaja keputusan Timbalan Yang Dipertua, Datuk Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar sama ada beliau perlu dirujuk atau tidak kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan pada Selasa ini kerana didakwa membuat kenyataan tidak benar dalam Dewan Rakyat.

Sebagai Anggota Parlimen, Mohamed Nazri berkata, beliau wajar menerima sebarang keputusan dengan hati terbuka dan tidak berhak membantah keputusan berkenaan.

“Saya akur apa jua keputusan Timbalan Speaker. Saya seorang anggota Parlimen dan perlu hormati Timbalan Speaker, jangan pandai nak merujuk orang lain tetapi apabila kena pada diri sendiri tidak mahu akur dengan keputusan.

“Itu hak Timbalan Speaker (untuk membuat sebarang keputusan) dan keputusan itu nanti tidak akan menjejaskan tanggungjawab saya kerana banyak lagi kerja yang perlu saya jalankan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Rumah Mesra Rakyat di Kati di sini hari ini.

Berhubung kenyataan yang dibuat ketika menjawab soalan di Dewan Rakyat, katanya, pada ketika itu beliau percaya kenyataannya adalah benar dan tidak berniat mahu memesongkan kenyataan di Parlimen apabila memperbetulkannya selepas menyedari kenyataan yang dibuatnya sebelum itu tidak benar. - Bernama
Kuatkah Timbalan Speaker tu !

No comments: