Followers

Sunday, October 05, 2008

Zahid disindir, Zaid tak nampak masa depan ?

Wah...ramai yang berminat hendak merebut jawatan Timbalan Presiden UMNO. Maknanya Najib kena bergerak ke atas pada bulan Mac ini. Sahlah agaknya aidil fitri ini merupakan aidil fitri terakhir Pak Lah sebagai Presiden UMNO. Nampaknya keadaan berasak-asak hendak naik ke atas dalam kalangan pemimpin-pemimpin UMNO menyebabkan semua orang sudah boleh membaca apa akan berlaku kepada Pak Lah. Kesihan Pak Lah tak sempat juga nak serahkan kuasa pada tarikh yang telah katanya dipersetujui dan diterima baik oleh semua ahli ?

Dan kini sudah mula kedengaran seruan-seruan dalam kalangan pemimpin UMNO sama ada yang masih berkhidmat atau yang sudah pencen agar calon-calon yang hendak bertanding mesti mematuhi lunas-lunas perlembagaan parti dan jangan menawar diri awal-awal, tidak sopan dan macam-macam lagi.

Paling ketara Tan Sri Abu Zahar salah seorang ahli Lembaga Disiplin UMNO, menyindir Zahid Hamidi agaknya, ukur baju di badan sendiri sebelum tawar diri tu ! Zaid Ibrahim pula, sudah tidak nampak masa depannya dalam UMNO. Kes apalah agaknya yang Zaid bincangkan dengan Dato Nik Abdul Aziz dan Datuk Seri Anwar tu ? Hah... itulah UMNO semakin ketara nak karamnya!

No comments: