Followers

Monday, October 06, 2008

Pak Lah pertahankan jawatan ?

Pak Lah akan umumkan keputusan beliau pada hari Rabu. Pada hari itu kita akan tahu Pak Lah mempertahankan jawatan Presiden atau tidak.

Pada pengamatan saya, Pak Lah akan umumkan bahawa beliau akan mempertahankan jawatan Presiden UMNO. Sudah ramai pemimpin UMNO yang tidak sabar-sabar menekan Pak Lah yang bermakna telah menjatuhkan maruah Pak Lah. Telah memalukan Pak Lah dengan begitu serius sekali. Apakah Pak Lah akan menyerah begitu sahaja ? Mungkin tidak.

Jika Pak Lah berundur Mahathir akan masuk dan UMNO akan dipengaruhi Mahathir semula. Masa depan Khairy tidak akan selamat. Apakah Pak Lah mahu melihat keadaan itu berlaku. Mungkin tidak .

Pak Lah sedar Najib pun ada banyak masalah. Apakah dengan menyerah kepimpinan UMNO kepada Najib, segala masalah UMNO akan selesai ? Bagi Pak Lah belum tentu. Lebih parah mungkin . Kita tengok hari Rabu nanti, pasti ramai yang akan memberi komen bahawa keputusan bertanding Pak Lah adalah keputusan yang bijaksana dan mendapat sokongan akar umbi. Itulah UMNO sebenarnya

No comments: