Followers

Thursday, October 16, 2008

Pak Lah dah tiada gigi...kesian Pak Lah !

Pak Lah tiba-tiba cadangkan diwajibkan mata pelajaran Sejarah. Berita ini kalau menjadi kenyataan mesti Prof Khoo Kay Kim suka.

Tapi kesian Pak Lah, Hisham sepupu bakal Perdana Menteri, dan dan itu juga bagi komen negatif terhadap saranan Pak Lah. Hisham keris telanjang kata, kita kena tengok banyak perkara untuk mewajibkan sejarah ni. Mata pelajaran dah banyak, akan teruk sekolah yang ada dua sidang. ( Ada lagi sekolah dua sidang ?) Kata dulu dah nak dijadikan satu sidang sahaja.

Mengenai mata pelajaran banyak ni, silap Hisham keris telanjang juga. Ramai orang kenal rogol dan buang anak, sibuk mata pelajaran Pendidikan seks. Ramai orang mati kemalangan jalan raya, buat pula mata pelajaran keselamatan jalan raya. Ramai orang hisap dadah, ada pula Pendidikan Pencegahan Dadah. Sibuk harga barang sentiasa naik, ada pula mata pelajaran Pendidikan Pengguna. Ramai rakyat sokong pembangkang, sibuk pula arah tubuh Kelab Setia. Ramai pelajar yang tak tahu Rukun Negara, arah pula tubuh Kelab Rukun Negara. Akhirnya cikgu duduk sibuk dengan benda-benda mengarut ni sahaja. Yang lebih penting, nasib anak Melayu terus terabai dan bodoh dan akhirnya senanglah mereka hendak dicucuk hidung !
Pak Lah sepatutnya terhina dengan ulasan Hisham. Pak Lah masih tercokoh, Hisham sudah naik tocang memperlekehkan Pak Lah. Nampaknya gigi Pak Lah sudah tiada hanya tinggal gusi.
Dalam keadaan yang seperti ini apakah Pak Lah masih mampu hendak melaksanakan Suruhanjaya Perlantikan Hakim, Surahanjaya anti Rasuah, dan Suruhanjaya Integriti seperti yang Pak Lah jeritkan baru-baru ini dan menjamin masa depan Khairy? Entahlah...... Di manakan ku cari Khairy ? Khairy sudah semakin tiada di TV. Asyik-asyik muka Mukri..........

No comments: