Followers

Saturday, October 11, 2008

Oi... Shah Rukh Khan dapat Datuk !!

Shah Rukh Khan pun dapat Datuk ??? He...he...banyaknyaaa jasa diaa !!! Bertuah orang Melaka dapat Datuk Shah Rukh. Akan selalulah gamaknya Datuk Shah Rukh berjumpa orang Melaka kerana banyaknya jasa Datuk Shah Rukh pada orang Melaka. ATAU........ orang Melaka berjasa pada Datuk Shah Rukh nii !!!!

"Shah Rukh Khan dapat Datuk

MELAKA 10 Okt. – Pelakon Bollywood, Shah Rukh Khan merupakan antara penerima Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) sempena hari jadi Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob ke-70, esok.
Penganugerahan itu menjadikan Shah Rukh Khan, yang dilahirkan di New Delhi pada 2 November 1965, artis Bollywood pertama ber gelar Datuk.
Beliau yang terkenal menerusi filem Kuch Kuch Hota Hai (1998) mempunyai ijazah sarjana dalam bidang komunikasi dari Jamia Millia Islamia University.
Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Melaka, Saadun Basiron berkata, DMSM dianugerahkan bagi mengenang jasa Shah Rukh Khan dalam bidang seni dan perfileman di peringkat antarabangsa, termasuk di Malaysia.
Bagaimanapun, Shah Rukh Khan tidak dapat hadir untuk menerima anugerah tersebut, katanya kepada pemberita di sini hari ini." - Utusan online.

No comments: