Followers

Monday, October 13, 2008

Ku Li ... Ku Li ?

Dalam utusan online hari ini satu tajuk berita yang cukup kuat dentumannya ialah " Bruas, Pontian tolak Ku Li". Berdentum bunyinya. Sebab kena tolak ! Itulah arus dalam UMNO sekarang sedang "dicipta" pesaing yang dominan untuk menolak Ku Li. Tajuk berita itu pun telah membuktikan segala-galanya. Apabila bahagian-bahagian lain mendengar "dentuman" itu apakah akan ada pencalonan nama Ku Li Lagi selepas ini ? Inilah sebahagian peranan akar umbi UMNO; di bahagian !!

Dari sudut lain pula bersepah tajuk berita seumpama ini " Najib-Muhyiddin relevan dan sesuai". Apakah maknanya ini. Mesej yang mungkin dituju khas kepada bahagian-bahagian yang belum bermesyuarat, lupakan lah Ku Li tu!

Jika begitulah halnya, mampukah Ku Li memperolehi kadar pencalonan yang melayakkan dia menentang Najib ? Saya yakin dia tidak akan mampu. Kalau begitu apakah kesudahannya, wahai Ku Li ? Sama ada Ku Li senyap terus selepas ini atau masih unggul di arus politik perdana dengan peranan yang "lebih berwibawa"?. Dari segi integriti dan karismatik Ku Li masih belum 'cacat' tidak 'secacat' Najib. Kita tunggu adegan seterusnya ....

No comments: