Followers

Wednesday, September 17, 2008

16 September telah berlalu

Tiada peralihan kuasa yang berlaku semalam (16 September 2008) kecuali beberapa sidang akhbar oleh beberapa orang pemimpin. Pak Lah dengan sidang khabarnya malas layan Anwar. Najib bersidang akhbar mengatakan kerajaan BN masih mantap dan akan terus kekal, Zaid Ibrahim mengumumkan perletakan jawatan sebagai Menteri Undang-undang, Tengku Razaliegh bersidang akhbar di Kota Bahru dan yang paling hangat Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sidang akhbarnya mendakwa lebih 31 orang MP BN menyertai Pakatan Rakyat!
Apakah dakwaan Anwar itu benar ? Itulah persoalan yang bermain difikiran. Jika benar bermakna pada waktu ini Pakatan Rakyat sudah cukup majoriti untuk membentuk kerajaan baru Malaysia. Dan bayangkanlah pada waktu ini Malaysia diperintah oleh Barisan Nasional yang sudah tiada atau hilang majoriti di Parlimen.
Bagaimana mahu membukti-sahihkan secara perlembagaan dakwaan Anwar itu? Dan apakah Pak Lah dan BN boleh menerima berita itu dengan redha walaupun berat hati? Apakah adegan-adegan yang akan berlaku selepas ini ? Suspen !!

1 comment:

nepU said...

Kerajaan baru 20 September..
InsyaAllah...

takbir....